17.12.2008 10:45

Subaru Impreza - шампион по здравина

Видян 2092 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеизвестен е фактът, че японските автомобили са най-надеждни по отношение на здравината и издръжливостта, която гарантира респектиращ пробег на двигателя. Не дотам популярно е обаче, че шампион по здравина е марката Субару. Амбициозната компания реши да докаже сигурността на двигателите, с които оборудва своите автомобили, поставяйки рекорд за пробег без прекъсване. Така Субару Легаси доказа, че може да измине 160 000 км, като спира само за зареждане, смяна на масло и други консумативи. Естествено денонощните турове са изискали и подмяна на водача. За сравнение пробегът, който е изминат безаварийно от японското возило се равнява на 4 пъти обиколката на Екватора.


Не случайно в някои държави автомобилите на Субару се продават със 7 години гаранция на двигателя и скоростите или 160 000 км пробег. Естествено здравината и качеството струват пари. Моделите тръгват от 50 000 лв. и стигат до почти 100 хиляди за състезателния Импреса WRX Sti и дори до 112 600 за джипа Трибека. Именно Импреса, която натрупа дългогодишно присъствие в Световния рали шампионат има основна заслуга за респектиращата здравина на моделите на Субару. Както е известно при състезанията вариантът инцидент заради слабост на елементите или конструкторите не съществува.


От Субару очевидно изпитват жажда за чупене на рекорди. Марката бе поместена в книгата на Гинес и за това, че нареди 1120 автомобила на писта в Шотландия, за да почете паметта на легендарния пилот Колин Макрий, който загина във вертолетна катастрофа. Общо 4 000 души бяха ангажирани за мероприятието, чиято идея бе да се изпишат чрез колите имената на допринеслия за популяризирането на компанията шотландец.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец