Тойота с отговор

Свързани новини

19.09.2023 09:40

SUV 2024 Century е отговорът на Toyota срещу Rolls-Royce Cullinan

Видян 9168 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Toyota представи най-добрия си флагман: SUV Century и вероятно ще даде шанс на Rolls-Royce Cullinan за парите си



Наречен „Век за следващия век“, Toyota признава, че промяната на вкусовете на клиентите е допринесла за решението й да добави SUV стил на каросерията. С това третото поколение седан Century все още ще бъде запазено в своята гама, но този нов електрифициран Century SUV ще се присъедини към японската вътрешна гама за колосалните 20,08 милиона йени (135 000 долара).



Все още базирайки се на новата глобална архитектура на Toyota, която позволява по-добра твърдост и цялостен комфорт, инженерите на Toyota са предоставили на товарното отделение отделна изолирана зона чрез „отделна структура на багажното отделение“. Това добавя шумопотискащо задно стъкло за правилно отделяне на кабината от товарното отделение. Ако звучи като нещо, което за първи път направи своя дебют в Rolls-Royce Cullinan, това не изглежда твърде далеч.



Century SUV е с размери като пълноразмерен SUV с дължина 5205 мм, ширина 1990 мм и междуосие 2950 мм (височина 1805 мм). И все пак не очаквайте да побере седем или дори петима възрастни. Той е чисто четириместен. Задното отделение има голям панорамен стъклен покрив с две османски седалки, разделени от висока централна конзола, която служи и като подлакътник.



Проектиран като SUV с шофьор, предната част на Century SUV е по-опростена, вместо това за лесна употреба. Вместо масивен сензорен екран, Century използва по-директни физически контроли за климатичния контрол, седалките и други.



Що се отнася до дизайна, Century SUV придобива общ профил, който е близък до Rolls-Royce Cullinan. Разбира се, дизайнерите на Toyota успяха да запазят някои от запазените марки на седана като формата на решетката, надписа Century на задната врата и гравираните емблеми на феникса. Освен това някои от боядисаните повърхности са полирани, за да се постигне огледално покритие. Панелите на вратите също могат да се похвалят с кичомен скосяване, за да подчертаят определени линии за плавен визуален поток. Стандартният размер на колелата е 20 инча, като 22-инчовите се предлагат като опция.



Голям акцент в дизайна на Century SUV са неговите ултра широки задни врати, които се отварят на 75 градуса. Той също така разполага с автоматични прибиращи се странични стъпала. Електрически плъзгащи се задни врати също са налична опция.



Освен това Toyota позволява на клиентите да персонализират своя Century SUV. “Century Meisters” дори може да създаде индивидуални творения като пакет GRMN (Gazoo Racing Masters of Nurburgring) и дори версия кабриолет.



Задвижването на Century SUV е електрифициран 3,5-литров V6 plug-in хибрид. Нормално аспирираният 2GR-FXS издава 412 конски сили. Мощността се насочва през E-CVT и електрически мотор. Система за задвижване на четирите колела E-Four задвижва задната ос.



Други функции, свързани с шофирането, включват Dynamic Rear Steering (завиване на задните колела) за подпомагане на маневреността, докато режимът Rear Comfort поддържа контрола на водача върху превозното средство, за да се увери, че пътниците отзад остават удобни, като подпомага управлението на спирачките за потискане на ударите, когато автомобилът идва до спиране.



Продажбите в Япония започват през октомври с целеви обем от само 30 единици на месец. Toyota спомена, че няма планове да го предлага за износ.







ВИДЕО от презентацията:



Източник: carguide.ph



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,