Свързани новини

05.03.2013 13:39

"Умният" часовник iWatch може да донесе милиарди на Apple 2

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напоследък изпълнителният директор на щатския технологичен гигант Apple - Тим Кук, намеква на инвеститорите, че компанията му работи върху смарт телевизори от ново поколение, които да променят разбирането за гледането на телевизора. Всъщност може да се окаже, че по-доходоносно би било Apple да пуснат умния часовник iWatch, който според слухове в момента компанията разработва, коментират от агенция „Блумбърг“.


Според анализатора от Citigroup Оливър Чен през настоящата година глобалната часовникарска индустрия ще генерира приходи в размер на 60 млрд. долара. Макар че тази сума е по-малка от приходите, идващи от пазара на телевизори, то общият марж на печалбата при часовниците е приблизително четири пъти по-висок – около 60 процента, отчита Ананд Сринивасан от „Блумбърг индъстрис“.


Според експерти обичаният бранд на Apple и добре развитата мрежа от фирмени магазини са ресурсите, които биха спомогнали за превръщането на iWatch в един много успешен продукт. С бъдещия си смарт часовник компанията от Купертино дори може да компенсира спада в ръста в други области като телефоните iPhone и музикалните плейъри от серията iPod.


След като достигнаха рекордни стойности през миналия септември, акциите на Apple се сринаха с една трета през последните месеци. Основните причини за негативната тенденция са свързани със силната конкуренция на корейската Samsung, както и с нагласите на самите инвеститори, които се опасяват, че Тим Кук не успява да подготви пускането на нови продукти с нужната скорост.


„iWatch може да се окаже възможност за Apple на стойност 6 млрд. долара“, коментира Оливър Чен. Технологичният гигант би спечели много, ако представи нещо напълно ново, както навремето направи с iPod – продукт, от който потребителите не подозираха, че имат нужда, обяснява експертът.


По данни на анализаторите от IHS Electronics & Media през тази година производителите на телевизори ще генерират приходи от 119 млрд. долара. Ако се вземат предвид прогнозираните от Чен маржове на печалбата, един 10-процентов дял във всеки от двата пазара би донесъл брутна печалба от 3,6 млрд. долара от продажбата на iWatch, докато тази от смарт телевизорите би била с 1,79 млрд. долара по-ниска.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични