Вижте Lotus Theory 1 с 987 к.с (Видео)

Свързани новини

30.09.2024 09:49

Вижте Lotus Theory 1 с 987 к.с (Видео)

Видян 659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Lotus представи концепцията Theory 1, за да подскаже посоката на дизайна на бъдещите модели на марката, включително и на електрическия спортен автомобил, който ще замени Emira.

Дизайнът на Theory 1 черпи вдъхновение от миналото на Lotus, по-конкретно от автомобила на марката за Формула 1 Type 72, по-ранния състезател за издръжливост Eleven и спортния автомобил Esprit, чието производство продължи почти три десетилетия и накрая приключи през 2004 г.

Той се отличава с централна позиция за шофиране, подобно на легендарния McLaren F1, както и с двустенни синхронни врати, подобни на тези, които можете да намерите при Koenigsegg, само че тук вратите се отварят към задната част, а не напред, както при шведските хиперавтомобили.



Вътре има само най-необходимото, в съответствие с философията на основателя на Lotus Колин Чапман за ефективност чрез олекотяване. Дори седалките (една основна седалка за шофьора и по една седалка за пътника от двете страни) са заменени с тапицирани секции, слети с централната карбонова тръба на автомобила. В секцията на облегалката за глава са разположени и високоговорителите на аудиосистемата.



Lotus не съобщи колко тежи концепцията, но заяви, че целевото тегло е по-малко от 3500 кг, което е впечатляващо предвид електрическото задвижване. Конфигурацията включва 70-киловатчасова батерия, двумоторна система за задвижване на всички колела и максимална мощност от 987 к.с., или по-малко от половината от мощността на хиперавтомобила Evija. Твърденията за производителност включват време от 0 до 100 в час за по-малко от 2,5 секунди, максимална скорост от 321 км/ч и пробег от 402 км.



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Не сте в много добра кондиция

Не сте в много добра кондиция,но пък ще ви се отдаде да