29.03.2016 11:45

Заработи най-голямата система за добив на вода от въздуха в Мароко

Видян 3805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мароканската неправителствена организация „Дар Си Хамад“ изгради най-голямата в света система за добиване на вода от въздуха чрез кондензиране на мъгла, съобщава Greentech.bg. Масивната инсталация е с размер над 600 квадратни метра и използва технологията за извличане на вода от мъгла в полза на хората, живеещи в сухи региони на Мароко без излаз на море и без достъп до друга вода.



Хората от региона „Айт Баамран“ нямат надежден достъп до вода. Те постоянно се борят със сушата и страдат от замърсените кладенци. В същото време изобилна мъгла обгръща района през шест месеца от годината. Затова „Дар Си Хамад“ са впрегнали технологията за „лов на мъгла“, инсталирайки гигантски полимерни мрежи между стоманени стълбове в планинската верига Антиатлас.



Планинската мъгла е по-плътна от крайбрежната мъгла и може да осигурява повече вода. Събраната течност се изпраща до местните жители чрез соларни помпи и система от тръби, монтирани от организацията в партньорство с други НПО, фондации и университети.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за