Свързани новини

16.03.2010 13:16

10 начина да повишите имунитета си

Видян 3002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върху имунитета оказват влияние много фактори. Дори условията, в които живеем. Предлагаме ви няколко съвета, които ще повишат вашия имунитет без помощта на лекарства до необходимото ниво.


Не се усамотявайте
Общуването влияе благотворно на имунитета. Според специалистите в тази “контактна” терапия е много важно докосването. Прегръдките, дори ръкостискането стимулират активността на Т-клетките, които откриват и унищожават вредните микроорганизми.


Слушайте музика
Ако слушайки дадена музика, усетите “мравки” по тялото, това означава, че се стимулират същите мозъчните центрове, както в процеса на хранене или секс. Специалистите твърдят, че хората, които свирят на някакъв музикален инструмент или композират, притежават имунни клетки с по-висока активност.


Избягвайте шума
Той е вреден не само за слуха. Всеки неприятен звук предизвиква мускулно напрежение, спазми на съдовете и нарушение в храносмилането. Адреналинът се качва и увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Кучешкият лай, алармите са сред най-вредните звуци.


Бъдете оптимист
Те живеят средно с 12 години повече от песимистите, мрачните и нервни хора. Разбира се, негативизмът е черта от характера, но ако “розовите очила” могат да повишат защитните сили на организма, това означава, че си струва да ги “носим”.


Смейте се по-често
Искреният смях повишава нивото на антителата и стимулира активността на левкоцитите. Доказано е, че гледането на комедиите повишава имунитета на молекулярно ниво. Смехът засилва кръвообращението, подобрява храносмилането, стабилизира налягането и намалява мускулното напрежение.


Движете се
Редовните умерени физически упражнения са способни да мобилизират защитните механизми на организма и да повишат активността на левкоцитите. Но не прекалявайте, защото голямото натоварване може да провокира развитието на синдрома на хроничната умора.


Спете в абсолютна тъмнина
Само в пълен мрак в човешкия организъм може да се изработва достатъчно количество от хормона мелатонин. Той предотвратява много заболявания. Някои изследвания твърдят, че намалява риска от рак на гърдата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес сте доста емоционални и бързо си изпускате нервите

Днес сте доста емоционални и бързо си изпускате