Свързани новини

18.04.2013 10:21

100 хил. българи в чужбина за Великден

Видян 1108 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българите се юрнаха по екскурзии за Великден. Над 100 хиляди вече са избрали различни оферти за почивка в чужбина по празниците. Изгодните туристически пакети вече са на изчерпване. Тази година от бранша отчитат 40% ръст за Великденските празници в сравнение с миналата година, предаде Дартснюз.


Както всяка година, Гърция си остава дестинация номер едно. Причината е по-евтините оферти и близостта й. Съседните - Сърбия, Румъния и Македония, както и европейската част от Средиземноморския район, са другите любими места, които посещава българският турист по време на Великденските празници.


"На първо място това са страните като Испания, Италия, във вътрешността на континента големите туристически центрове, като Виена, Барселона, Париж, Валенсия, Рим, Лондон. Българинът традиционно съчетава такъв тип ваканционен период както с идеята за почивка, така и с определена възможност за културно-познавателен туризъм", обясни Байко Байков, председател на АБТТА.


От 500 до 800 лв. ще излезе почивката на тричленно семейство в 3-звезден хотел за седмица по празниците в български курорт.


"Посещават се планинските ни СПА курорти и румънски туристи посещават курортите по нашето Черноморие. Те предлагат доста изгодни оферти за Великденските празници", твърди Валентин Величков.


От Румъния, Русия, Гърция и Македония пък ще бъде основният туристически поток към страната ни за предстоящите празници. Най-предпочитаните курорти са Банско, Боровец, Албена и Слънчев бряг.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху разрешаването на деловите проблеми

Днес се фокусирайте върху разрешаването на деловите