Свързани новини

13.02.2013 13:05

3,5 милиона ще похарчат българите за Свети Валентин

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 3,5 милиона лева ще похарчат 140 000 българи за пътуване по случая Свети Валентин или Трифон Зарезан, пише “Телеграф”. Всеки от празнуващите ще изхарчи средно 25 лева, смята шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Около 24 000 българи, предимно от по-младото поколение, ще празнуват в СПА хотел. Въпреки че се пада делничен ден, хотелите заляха специализираните сайтове с оферти, които варират между 70 до 220 лева за двама души. Туристическият пакет включва празнична вечеря, нощувка и закуска за следващата сутрин.



Предпочитаните дестинации са Банско, Боровец, Пампорово, Велинград, Хисаря и Поморие. Запълнени са и същите в Разлог, Добринище, Гоце Делчев и Чепеларе, както и в Еленския Балкан около Габрово и Севлиево. Част от по-възрастните нашенци също ще празнуват, но се ориентират към другия празник – Трифон Зарезан. В повечето случаи те ще се върнат в родните си места, за да помогнат за зарязването на лозята и да се включат в празненствата на площада.



Те ще минат по-тънко, защото няма да плащат нощувки, малко от тях ще ходят на ресторант, така че празнуването на Трифон Зарезан няма голям ефект във финансово изражение. По-важното било, че хората се срещат с роднините си и вливат пари в местните икономики, казва Румен Драганов. Подаръците за Свети Валентин могат да варират от десетина лева за букет до 7000 лева за пръстен с диамант. Големият хит в момента е да подариш татуировка с къна със своето име.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.