12.06.2009 17:39

Barclays продаде инвестиционния си клон за 13,5 млрд.долара

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската банка Barclays продаде на американската Blackrock своето поделение за управление на активи Barclays Global Investors (BGI) за 8,2 милиарда паунда /13,5 милиарда долара/, съобщи БГНЕС.


В резултат на тази сделка се създава най-голямата в света компания за управление на активи. Част от многомилиардната сума Blackrock ще изплати с пари, а друга – с акции. Служителите на Blackrock, притежаващи акции на BGI, ще получат значителни средства от тази продажба. Директорът на банката Боб Даймънд ще получи 16 милиона паунда. За разлика от останалите финансови структури на острова, Barclays се отказа от държавна помощ за преодолявана на кризата и предпочете да търси на друго място източници за финансиране на своята дейност. Наблюдателят на Би Би Си Робърт Престън коментира, че печалбата от тази сделка ще защити Barclays от възможни бъдещи загуби, които банката може да понесе заради отпуснатите кредити и направените инвестиции. Blackrock ще получи контрол над активи, възлизащи на над 2,7 трилиона долара. 19,9% от новата компания, която ще се казва Blackrock Global Investors, ще принадлежат на Barclays. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец