07.05.2009 10:49

Бойко Борисов, музиканти и артисти откриват зъболекарски кабинет в 32 СОУ

Видян 2285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Бойко Борисов ще открие стоматологичен кабинет в 32 СОУ „Св. Климент Охридски” на ъгъла на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Тодор Александров“, съобщиха организаторите.


Инициативата е под надслов „Детското здравеопазване приоритет за всички нас”. Събитието ще се състои днес от 11.30 часа във фоайето на училището. 88% от 6-годишните деца и 100% от 14-годишните са засегнати от кариес. Всяко дете има средно по 8 кариеса. Изследване показва, че децата у нас не мият своите зъби или ги мият по веднъж на ден. Тези деца имат около 5 пъти повече кариеси и 4 пъти по-лоша орална хигиена, показаха данни обявени през месец март на кръгла маса в София.
Основните организатори и спонсори на събитието от фирма „Бул ню билд”, подкрепени от ПП ГЕРБ – „Възраждане”, са изградили кабинета и дарили техниката на 32 СОУ в подкрепа на детското здравеопазване, след като председателят на Български зъболекарски съюз д-р Николай Шарков призна, че само 25% от децата, които имат нужда, посещават кабинетите на стоматолозите. D2, Орлин Павлов, Тома, Искра Радева, Лилия Вучкова, участници от Мюзик айдъл и други ще поздравят и повеселят децата. Обединяването на усилията могат да постигнат търсеният от всички нас резултат – детското здравеопазване да е приоритет за всички нас, предаде БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Чудесен ден за материални придобивки

Чудесен ден за материални придобивки. Ако не ви паднат