01/02
09.12.2015 13:32

ДА! ДЖАНАМ СТЕК ХАУС ИЛИ КАК DRY AGED BEEF НАЙ-НАКРАЯ АКОСТИРА В СОФИЯ

Видян 12844 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Преди две години най-големият хит в добрите ресторанти на Европа и Щатите беше dry aged beef. Отлежалото в специални хладилници с хималайска сол фино телешко месо беше мания за чревоугодниците. Е, най-накрая е хит и в София, благодарение на тъй нашумялото напоследък заведение с интригуващото и нетипично име Джанъм стек хаус. С гордост е изложено в специална централно разположена витрина в заведението. Там отлежава 28 дни, докато стане супер тъмночервено  и съвсем крехко. Другите меса са също видни, но в странично позиционирана витрина. 



   Въпреки че названието води към турски корени, ресторантът не е от калъпа на другите в тази ниша. Наследил интериора на отличен испански, то е напълно европейски по дух. И по месо. Единственото турско, освен някои фотоси по стените, е фактът, че не предлага свинско. Колкото и хитова да стана сланината напоследък в публичното пространство.  Ние избрахме локум-телешкото – специалитета на готвача и не съжаляваме. Чобан салата също си я биваше, без да е нещо особено – в София сме хапвали и по-добри. Лавашът пък беше мини, а надуваемият хляб е сред любимите ни турски работи за хапване. Важна информация е, че на обяд е доста спокойно, но на вечеря обикновено трябва резервация, особено в края на седмицата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.