Свързани новини

16.12.2014 14:08

ДА! Фейс: София в краката и месо от собствена ферма

Видян 2561 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фейс е един от много малкото ресторанти в София, които имат уникална панорама – цяла София в краката и Витоша в десния джоб. Ресторантът се намира на върха на люлинския хълм над Горна баня (Люлин е забравената втора планина на София). Приказната тераса и витрините – стъклени стени по посока на милионния град разкриват чутовна гледка, която спира дъха, особено вечер, когато блещукащите светлинки заменят недотам красивия вид на софийските фасади.


Панорамата е само първата крачка към успеха. Защото заведението има много други достойнства. Дизайнът е съвременен европейски, много приятен заради топлите цветове и премереността във всички отношения – в смисъл, че няма изхвърляния и това е чудесно.


Най-важно е обаче какво дават за хапване. А Фейс има съществено предимство пред всички останали – месото, което се сервира, е произведено в собствените ферми на съдържателите. Което означава, че дори телешкото, което задължително опитваме – то ни е тест и златен стандарт става или не един ресторант, е на ниво. Приятно се изненадахме от идеята за гарнитура, в която влизаха навити на ролета тънки листчета цвекло. Но не какво да е, а мариновано. Който се интересува от здравословно хранене, знае колко прекрасна храна се оказва цвеклото, колко полезна и диетична. Едва ли човек може да измисли по-добра комбинация от тази на идеално изпечено телешко и мариновано цвекло.


За онези, които нямат кому да оставят децата си, трябва да кажем, че във Фейс са се постарали – не просто има кът за хлапета, но той е отделен посредством стена от салона за родителите, така че и едните, и другите се чувстват отлично и не си пречат взаимно.


Накрая, препоръчваме, заради гледката най-вече, втория етаж на Фейс, който открива наистина фантастична панорама. И е някак си по-хай не само в буквален смисъл.


Ако няма да ви се отвори път извън града по празниците, направете фокус и избягайте като си останете в София – качете се до Фейс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв