Свързани новини

28.10.2020 16:42

ДА! Нежно мидие в Бейзаде, където баклавите са поне 13 вида, а бюрекът е фантастика

Видян 3060 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Бейзаде е най-вкусната турска закусвалня в София без никакво съмнение. Нещата се правят точно пред вас на място, което можете да видите дори през големите витрини на заведението, ако не посмеете да влезете вътре, защото да се вземе само 1 от предлаганите кулинарни удоволствия е мисия невъзможна. Доверете се на нашата импровизирана, но оказала се фантастична комбинация.


За първо избрахме бюрек: представлява малки каренца от тесто с кръгче по средата, а отвътре не е така лазаньообразен, както често сме пробвали в Истанбул, а кашкавалът, с който се прави баницата я прави вълшебна. Човек иска още и още. Но трябва да спре до 3 или 4 каренца макс.


За второ избрахме мидие: това е най-нежната, най-красивата и най-леката от 13-те или 14-те вариации на тема баклава в Бейзаде. Не е твърде сладка – ние не обичаме състоянието байгън, не е сиропирана с изкуствени подсилватели, както на повечето места. Съвършенство!


Ще видите и други неща, които си заслужава да се опитат, но от които ние се отказахме и при двете си посещения, за да не прекалим – кюнефето например изглежда по-добре отвсякъде в София.


Виж снимки ТУК!



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог