Свързани новини

08.04.2015 10:30

Доказано: Благодатният огън - с Божествен произход!

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на лаборатория за йонни системи към института Курчатов Андрей Волков успял да направи това, което до скоро не е могъл да постигне нито един учен в света: той провел научен експеримент в храма на Божи гроб в Ерусалим, пише руски сайт.


 


По време на спускане на Благодатния огън уредите са регистрирали рязко увеличение на електромагнитното излъчване.


 


52-годишният кандидат на физико-математическите науки Андрей Волков винаги се е интересувал от необичайното явление на спонтанното запалване на огъня в храма на Божи гроб, което се случва в навечерието на православния Великден. Този огън се появява сам по себе си, а в първите няколко секунди той не изгаря, вярващите си мият лицето и ръцете с него, като с вода. Волков предположил, че този пламък е плазмен разряд.


 


И тогава му дошла идеята за смелия експеримент – да измери електромагнитното излъчване в църквата по време на появата на Светия огън.


 


„Знаех, че това не е лесно – в светилището с оборудване можеше и да не ме пуснат“, разказва Волков. „Но все пак реших да поема риска, а цялото оборудване заедно с лаптоп да събера в едно обикновенo малко куфарче. Като цяло се надявах на успех. И ми провървя“.


 


Чудото


 


Ученият настроил така устройството, че ако по време на появата на Благодатния огън се получел пик на електромагнитните полета, лаптопът, прибран в куфарчето, да го регистрира. Ако обаче пламъкът е само фокус за вярващите, тогава това нямало да се случи.


 


Волков гледал как патриархът на Ерусалим влиза в храма с куп свещи, а варващите замръзват в очакване на чудото. В крайна сметка, според легендата, ако Благодатният огън не слезе при хората в навечерието на Великден, това ще отбележи приближаването на края на света…


 


Фактът, че е станало чудо, Андрей Волков разбира преди всички останали в храма – уредит му показват рязък скок на електромагнитното поле…



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей