25.05.2009 12:45

Една четвърт от българските деца отиват със страх на училище

Видян 2188 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една четвърт от българските деца отиват със страх на училище, съобщи на пресконференция психологът Иван Игов, член на дружеството на психолозите в България и участник в проекта на УНИЦЕФ и Столична община "Училище без насилие", предаде БГНЕС.


В проекта участват още Министерството на образованието и ДАЗД , както и екип от специалисти от Дружеството на психолозите в България. Той обхваща 6 училища от София и две от Ловеч. Според данните от изследването проведено между 2007 и 2009 г., едва 20% от децата са склонни да признаят, че са тормозени в училище с родителите си. Толкова са и учениците, които биха сподели с учителите си. Най-често учениците споделят със своите приятели. Според изследването в началото на проекта, процентът на насилниците в даден клас е близо 4 на сто. А след реализацията той спада до 2.3%. Подобни стойности има и за броя на жертвите в училище, като за един клас, той е около 2.5%. По думите на психолога Иван Игов, и жертвите и насилниците имат еднакъв психологически профил – липса на социални умения и склонност да не разпознават насилието в училище.
Близо 60 % от насилниците имат проблеми с правосъдието след като излязат от училище, а 40 процента показват склонност към опасен рецидив. Ние си отглеждаме бъдещите насилници и бъдещите жертви в училище, коментира Игов и подчерта, че в никакъв случай мерките за наказание не бива да бъдат физически труд или проява на друг вид наказание, както и публично порицание или директорски съвет. Коефициентът на насилие в училище у нас е между 25-27 % при средно 20 в Европа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни