Свързани новини

09.06.2009 10:41

Евроизбори 2009 – избори без дебат

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборите за евродепутати завършиха с победа на десните, следвани от Партията на европейските социалисти. Изненадващо коалиция на еколози във Франция излезе на трето място, а в Холандия и Австрия скорост набраха партиите с крайни възгледи.



Равносметката от европейските избори анализира Адриано Ферано, основател на първата паневропейска интернет медия за дебат и дискусии “Кафе Бабел. Той е цитиран от БГНЕС да казва: “Това, което ми изглежда най-важно от тези европейски избори, без съмнение, е рекордно ниската избирателна активност. Това е най-ниското ниво от 1979 г., което е учудващо, предвид това, че Европейският парламент не е спрял да придобива все по-вече правомощия. Как да обясним ниската избирателна активност тогава? За нас от “Кафе Бабел” обяснението е ясно: ще отидете до урните, когато се интересувате от целите на изборите, когато тези цели са ясни и когато има истински поляризиран дебат между различните политически формации. А това, което се случи почти във всички европейски държави, бяха избори без ясни цели, в които партиите не взеха позиция по европейските предизвикателства. Същото важи и за националните избори. Ако се опитвате да съберете хора, за да гласуват за европейски избори и не говорите за Европа, те моментално губят интерес. Смятам, че причината за това дори се крие в разделението между поколенията. В медиите и политиката доминират хора, за които европейските институции са непонятни. За съжаление, при по-голямата част от журналистите и политиците практически липсва истински европейски дебат.”



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на правилните хора

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на