02.09.2016 12:06

Филмов подлез краси центъра на София

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младият екип на ПОдЛЕЗНО продължава и тази есен да изненадва столичани със своя талант да вдъхва живот и култура на неприветливите и мрачни подлези. Новият проект на групата е Филмов подлез, който ще намери своето място в пасажа между  бул. “Цариградско шосе” и ул. “Светослав Тертер”. Откриването на интересното пространство ще бъде на 19 септември.


“Слизайки по изрисувания червен килим, всеки минувач ще бъде посрещан от разнообразни артистични инсталации и впечатляващи графити”, повдигат завесата инициаторите. Това е четвъртият подобен проект на младежите от ПОдЛЕЗНО.


Сцени от емблематични български и чуждестранни филми и анимации ще бъдат изобразени по стените и нишите в подлеза от графити артисти. Творенията на седмото изкуство в света са групирани в четири категории – българско, европейско и американско кино и световни анимации. Заглавията на филмите засега се пазят в тайна.


Сред тази филмова галерия любителите на киното ще срещнат отблизо и актьори от старите ленти. Силуетите на известни артисти от миналото ще очакват минувачите, готови за снимка. Акцентът в този необикновен подлез ще бъде “Паното на славата”. То представлява стенна инсталация с гипсови отливки на ръцете на артисти. “Това ще бъдат млади и талантливи български актьори, които са бъдещето както на киното, така и на театъра. Искаме по този начин да покажем приемствеността между поколенията в изкуството”, допълват от ПОдЛЕЗНО.


Минавайки през подлеза, пешеходците ще може да видят и пана, изобразяващи с дървени летви различни кино атрибути, както и други тематични изненади.


Финансирането на проекта се поема от Българската консултантска организация и фондация “Клийнтех България”, а благодарение на средствата, събрани  чрез социалната мрежа за дарения Платформата.бг, ще бъдат изпълнени допълнителни идеи за интериора на подлеза и парковата среда около него.


Премиерата на филмовия подлез ще бъде съвсем скоро. А дотогава, всички желаещи да “влязат във филма”, могат да се присъединят към доброволците и да помагат по време на теренните дейности. Действието ще се развие между 3-18 септември, като подробности по дати са посочени в онлайн формата за регистрация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец