Първата част отвежда зрителите назад към година 1200 – към времето, когато Роло Ходещият, пропъден от Скандинавия и начело на армия пирати, плава надолу по Сена във викингски боен кораб в търсене на земя, която да плячкоса

Свързани новини

05.04.2023 15:12

Гледаме епоса Нормандия: Земя на воини

Видян 1104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От нашествието на викингите до обсадата на Ричард Лъвското сърце, новият амбициозен документален филм в три части на Viasat History „Нормандия: Земя на воини“ разказва историята за това как Нормандия става едно от най-могъщите кралства в Европа от 12-ти век, преди внезапно да се срине.


Премиерата по канала на 7 април, петък, от 22:00 часа ще покаже първа част на този невероятен военен епос, който се простира в 300 години и е преразказан с впечатляващи CGI ефекти, автентични възстановки, модерни инфографики и изключителни свидетелства на международни експерти. Сагата е в три увличащи епизода за династията на воините - от Роло Ходещия до Ричард Лъвското сърце и Уилям Завоевателя. Страховити воини и още по-страшни врагове на кралство Франция от поколения, тези властници, родени под норманското знаме, рискуват живота си, за да защитят държавата – в една героична история, разказана като приказка, дълбоко от сърцето на средновековна Европа.


Първата част отвежда зрителите назад към година 1200 – към времето, когато Роло Ходещият, пропъден от Скандинавия и начело на армия пирати, плава надолу по Сена във викингски боен кораб в търсене на земя, която да плячкоса.


Единственото, което спира викингския лидер да нападне територията, е това, че получава това, което по-късно ще стане Нормандия: земята на северняците. В епизод втори – нацията е шокирана от смъртта на Робърт Великолепни, херцог на Нормандия. Неговият син, Уилям, заема мястото му, но за много влиятелни барони, Уилям не е законен владетел; той е почти дете. Уилям трябва да се бори, за да укрепи властта си и да завоюва нови земи, особени в Битката при Хейстингс.


Трилогията завършва с историята на Филип Август, крал на Франция, който има една цел: да победи херцога на Нормандия, Ричард Лъвското сърце. Когато на Джон Локхарт, брата на херцога на Нормандия, му хрумва същата идея, Филип и Джон се обединяват срещу Ричард. Но дали ще успеят? Военни стратегии, замъци и обсади, „Нормандия: Земя на воини“ ви предлага да се впуснете в този голям военен конфликт, който превръща Нормандия в една от най-лелеяните територии в Европа. Документалната трилогия дебютира по Viasat History, в Централна и Източна Европа, на 7 април в 22:00 часа. Повторения: на следващата неделя след 12:40 часа. Маратон: 30 април, неделя, от 12:40 часа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Имате нужда да се почувствате обгрижени и глезени

Имате нужда да се почувствате обгрижени и глезени. С