29.09.2017 16:36

Готвачът на Тодор Живков готви по рецепти на Александър Дюма

Видян 2360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Йордан Стоичков - готвачът на Тодор Живков , приготви вкусни ордьоври, вдъхновени от книгата на Александър Дюма "Голям кулинар речник" , по време на премиерата на четивото вчера. Той беше съчетал скариди, пушена сьомга, сирене рокфор и екзотична салата с плодове и зеленчуци, за да възбуди небцето на гостите на La Cubanita така, както четенето на тази истинска енциклопедия на готварското изкуство.


Събитието събра десетки фенове на Дюма, които се насладиха на специалната кулинарно-литературна среща.


"Голям кулинарен речник" на Александър Дюма съчетава множество разнообразни видове текст по начин, който за първи път виждаме в Библията. Това е и книга за удоволствието - от готвенето, от храненето, от живота. Дюма я е написал не за да да изпълнява договореностите си с издатели и да погасява своите дългове, които са го принуждавали да пише под напрежение цели 15 години. Напротив, той е писал "Голям кулинарен речник" в моменти на спокойствие и почивка през голяма част от живота си." Това каза авторитетната литературна критичка проф. Милена Кирова на премиерата вчера. "Голям кулинарен речник" на Александър Дюма е истински шедьовър на готварското изкуство. И до днес няма друг подобен по мащабите и многообразието си труд. „Книгата е комплимент за всеки ресторант, кухня, дом и библиотека. Всеки майстор готвач би трябвало да я има и да се възползва от нея!“ - категоричен беше бай Данчо. Изключителната книга е на българския пазар с логото на издателство „Милениум“, които бяха домакини на събитието.


Премиерата бе полята с вино Pivert Chardonnay 2016, Oak Free на „Катаржина Естейт“, нов прочит на вината от френския сорт Шардоне, което също е реверанс към Дюма и неговото преклонение към напитките от Бретан и Бургундия, където са корените на този вид грозде.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец