Свързани новини

08.03.2009 14:21

Хиляди напускат пред заплахата от циклон в Австралия

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди хора в отпуска напуснаха една от топ туристическите дестинации докато тропически циклон удари североизточния бряг на Австралия, предаде АФП за БГНЕС.


Властите в щата Куийнсленд наредиха евакуацията на остров Фрейзър с приближаването на тропическия циклон Хамиш на включеното в списъка на световното наследство място малко след като той бе категоризиран като циклон пета категория, най-сериозната в тази класация. Циклонът се намира на около 120 километра край бреговете на Куийнсленд, но метеоролозите предупреждават, че посоката му на придвижване е непредсказуема и той може да навлезе навътре в страната, предизвиквайки потенциално голямо бедствие. Министърът по извънредните ситуации на щата Нийл Робъртс заяви, че населението на три острова е било евакуирано – това са островите Фрейзър, Херон и Лейди Елиът, с което общият им брой достигна пет. Островът Фрейзър, най-големият пясъчен остров в света, е популярно място за пътуващите до Австралия, които са привлечени от неговите дъждовни гори, импозантни плажовеи шанс да се видят на свобода диви кучета динго. Дори да не достигне до брега, циклонът може да предизвика масивни наводнения, високи вълни и ветрове със скорост до 100 км в час.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв