01/04

Свързани новини

13.08.2018 10:38

Хотел Маринела приветства принцесата на Катар Шейкха Ал Тани

Видян 1826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България стана домакин на второто издание на световната купа по футбол за деца в неравностойно положение, която ще се проведе в София между 12 и 19 август.Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. На пресконференцията в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“ Нейно Височество изрази благодарността си към БФС за положените усилия и организацията на турнира, както и на личностите, подкрепящи SATUC, които са дошли от цял свят специално за събитието. Сред тях са посланици и емблематични футболисти на националния отбор на Египет.


Откриването на Световното първенство по футбол за деца в неравностойно положение се състоя на 12 август, от 15:00, на официалния терен на Национална футболна база „Бояна“. Четвъртфиналите на турнира ще се проведат в понеделник, полуфиналите – във вторник, а финалите са предвидени за сряда.


Жребият за първенството бе изтеглен на официална церемония в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“, от който стана ясно, че България ще играе срещу Либерия и Ирак в група А на Световното първенство по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC. В турнира ще се включат представителни отбори от 12 държави, разпределени по три в общо 4 група.


Заместник изпълнителният директор на БФСПавел Колев сподели, че за него е огромно удоволствие да приветства Шейкха Ал Тани и всички нейни посланици, всички нейни съидейници в това амбициозно начинание, и че за БФС е огромно удоволствие да бъде домакин на този турнир, който напуска границите на континента и събира деца от цял свят. Той пожела късмет на всички деца, пристигнали от различни краища на света, за да участват в турнира, и подчерта, че се надява да успеят да опознаят нашата красива страна, въпреки краткия си престой от една седмица.„И най-вече се надяваме каузата, за която работи SATUC от толкова години и която Българския футболен съюз подкрепи, да бъде успешна, а именно всички деца да получат социално признание и интеграция, благодарение на футбола.“, допълни Павел Колев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби