20.10.2008 16:17

Интуицията като лекарство

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В механизмите на развитие на интуитивността няма никаква мистика. Те са плод само и единствено на ума, твърдят специалистите, които определят няколко фази на този процес. Първата е незабележима вътрешна преработка на информацията. Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат. Изглежда, че това е “озарение”, а в действителност е продукт на супербързата аналитична работа на мозъка. Така понякога се раждат научните открития - например таблицата на Менделеев.


Следват сигнали от вътрешните органи. Често те идват в съня. Подсъзнанието провежда като че ли “нощно обхождане” на вътрешните органи, приемайки от тях незабележимите през деня оплаквания. На съзнателно ниво те се трансформират в образни сънища. Така човек може да “предскаже” своята нова болест и да се предпази от нея навреме.


Третата фаза е - задълбочена психическа връзка с близки хора и улавяне на биовълни от тях. Това чувстват близнаците или майките, когато с детето им може да се случи нещо лошо. Влюбените двойки също като че ли се настройват на една и съща емоционална вълна, което позволява да се предчувстват мислите и желанията на другия.


Не на последно място е  възприемчивостта на човека към някакви квантови или електромагнитни колебания, които възникват преди да се е случило събитието, но които като че ли се “готвят”. Неслучайно ние понякога казваме: “нещо витае във въздуха...”.


Повечето хора, погледнато в този план, са “дебелокожи” и не улавят сигнали за тревога или радост, а изпитват само смътно чувство. Хората със силна интуиция имат изострена реакция. Някои се раждат такива, а при някои мозъкът се настройва на такъв интуитивен “регистър” след тежко сътресение - шок, черепно-мозъчна травма, клинична смърт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне