Свързани новини

24.11.2009 15:23

Италиански министър предлага отмяна на обедната почивка

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложение на италиански министър за премахване на обедната почивка, за да се подобри производителността, предизвика вълна от недоволство в страната, съобщават италианските медии, цитирани от БГНЕС.


"Обедната почивка вреди на работата. Тя е обичай, който блокира цялата страна", заяви вчера министър Джанфранко Ротонди, отговарящ за изпълнението на правителствената програма. "Ротонди дали е някога работил?", запита иронично представителят на италианската Компартия Джани Паглиарини, цитиран от в. "Ла Стампа".
Анкетирани от телевизии и вестници италианци масово се възмутиха от предложението. "Поредна атака срещу правата на работниците", възмути се през в. "Република" Микеле Джентиле, ръководител на синдиката Cgil. "Ако това прикрива смътното желание да се направи опит за удължаване на работното време или да се увеличи продуктивността, ние сме против. Обедната почивка е право, завоювано преди много време", допълни той.
Докато синдикатите се притесняват за правата на работниците, диетолозите виждат в отмяната на обедната почивка опасност за здравето и продуктивността на служителите. "Именно храненето синхронизира нашия ритъм. Би било грешка да се нарушава този механизъм от продължително лишаване от храна", обясни Джузепе Фатати пред в. "Ил Месаджеро". "Не можем да оставим мозъка гладен. За да запази концентрацията и продуктивността, той се нуждае от "гориво", допълни експертът.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Основният ви проблем днес ще е свързан с качеството на живота

Основният ви проблем днес ще е свързан с качеството на