Свързани новини

01.06.2009 15:44

Изселват ни от блока за псуване

Видян 4132 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За нарушаване на добрите нрави могат да ни изселят от блока за срок от три години след решение на Общото събрание. Тази възможност е регламентирана в Закона за собствеността – глава IV Етажна собственост чл. 45 ал. 1 т. б. Там е определено, че собственик на етаж или част от него се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок от три години. Ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добри нрави. Те се нарушават дори и когато се псува и това може да бъде основание за изселване от блока, коментираха юристи пред 19`. Потърпевшите трябва да знаят, че Общото събрание на блока може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако след това не е прекратил нарушенията. Това е определено чл. 45 ал. 2. Решението за изваждане на собственика се взима от Общото събрание с мнозинство не по-малко от 75 на сто от имащите право на глас. Собственикът може да иска отмяна на решението от Районния съд.


Управителят или председателят на управителният съвет може да поиска издаване на заповед на изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Така изселването ще бъде законово регламентирано, коментираха юристи пред 19`.


За нарушаване на правилника на вътрешния ред са определени и глоби в Закона за управление на етажната собственост. Паричната санкция е регламентирана в чл. 55 ал. 2 и е от 50 до 150 лв. за физически лица и от 200 до 500 лв. за юридическо лице.


Както 19` вече писа живеещите в блокове са застрашени от глоба в размер от 50 до 150 лв. за шумен секс, който е смутил съседите. Това става ясно от разпоредба в Закона за управление на етажната собственост. В член 6 ал. 4 е записано, че собствениците и обитателите „не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици и обитатели, по-голямо от обичайното“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте