01/06
06.03.2018 11:56

Как да направим детето си гений

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеизвестно е, че успехът на едно дете в бъдеще зависи от интелектуалното развитие и качеството на възпитанието през първите години от живота му. За щастие, тази задача напоследък става все по-достъпна, благодарение на появата на менталната аритметика. Така развитието на независим, успешен човек с гениални възможности към всички науки и дейности, стана много по-лесно.


 


"Ментална аритметика”


 


Ако пък за първи път се сблъсквате с понятието „ментална аритметика”, ето и малко пояснение. Тя помага да се тренират нервните връзки на мозъка на вашето дете и да се развива скоростта и качеството на мисленето му. И това изисква съвсем малко занимание: един пълноценен урок седмично, плюс по 15 минути на ден домашна работа.


Същността на менталната аритметика e бързoто  смятане наум. Този начин на смятане е много ефективен и полезен за хармоничното развитие на интелекта. И това се отнася не само за мозъка на децата, но и на възрастните.


В началния етап на обучение детето се учи да смята с помощта на топчетата, разположени на китайското сметало Абакус. С времето скоростта на смятане става много по-бърза. По-късно детето ще може да умножава, дели, събира и изважда петцифрени числа устно, без помощта на сметалото. Цялото обучение пък минава под формата на игра.


 


"Включване и на двете полукълба"


 


Менталната аритметика развива хармонично двете полукълба на мозъка. Лявото полукълбо - отговаря за логиката и високия коефициент на интелигентност, способността за съсредоточаване върху задачата, паметта и умениeто за наблюдение. Дясното полукълбо - дава висок творчески потенциал, интуиция, въображение, самоувереност, независимост. Само активното  използване на двете полукълба помага да се увеличи интелектуалният и творчески потенциал.


Съвременната образователна система е насочена към развитието на лявото полукълбо, затова  при повечето съвременни хора то работи по-добре. Хората са добри изпълнители и отговорни работници. Само няколко късметлии използват едновременно двете полукълба: те стават инициативни, творчески, вдъхновяващи и в същото време събрани и внимателни.  Именно това е пътят към успеха, към съществения и радостен живот.


 


"На какво учи менталната аритметика"


 


Разбира се родителите водят децата си, не за да се научат да броят по-бързо от калкулатора. Методиката помага за решаването на много задачи:


- моментното броене на многоцифрени числа наум;


- бързото изучаване на чужди езици;


- усърдие и самодисциплина;


- способността за концентрация, упражняване на фотографската памет;


- спестяване на време и енергия при учене и подготовка на домашната работа;


- увеличаване на успеваемостта по всички предмети;


- възможност за приемане в добро училище и в желания университет;


- вяра в собствените сили;


- творческо мислене;


- умението за едновременно решаване на няколко задачи.


 


За улеснение на родителите пък, има училища, като SmartyKids, които предлагат безплатни уроци, за да се прецени до каква степен детето е готово да усвои знания по този метод. Те предлагат обучение както в София, така и във Варна.  


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби