Свързани новини

09.10.2009 09:03

Канада забранява ароматните цигари

Видян 2385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канада е забранила производството, вноса и продажбите на повечето ароматни цигари и пурети с плодов вкус, които бяха определени като съблазън, която примамва децата да започнат да пушат, предаде БГНЕС.


Законът бе подкрепен от правителството и от опозицията в парламента. Той също така забранява рекламата на цигари във вестници и списания, запушвайки пробойна, която допускаше реклами в издания, които твърдят, че са четени единствено от пълнолетни. Организации срещу пушенето заявяват, че ароматните цигари се предлагат като залъгалки за съблазняване на млади пушачи, но индустрията се оплака, че законът е твърде широк и несправедливо ще ограничи вноса на отглежданият в САЩ тютюн бърлей. Законодатели от тютюнопроизводителните щати в САЩ се оплакват, че законът ще струва работни места в САЩ и американски сенатор блокира назначаването на търговски представител на Белия дом в опит да накара администрацията на Обама да окаже натиск по въпроса срещу Канада.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.