01/02
04.11.2008 16:34

Колата на старо в пъти по-изгодна

Видян 4689 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истински джакпот може да се окаже покупката на автомобил на старо. Според елементарните пазарни правила в мига на сключването на сделката за продажба, салонното превозно средство поевтинява драстично. Справка на 19` обаче установи, че коли, които не са чукнали и годинка, могат да излязат на купувача дори до два пъти по на сметка от същите, но придобити от магазина. Едва ли някой може да оспорва значително по-изгодната сделка при придобиването кола на няколко месеца за 50% по-малка сума. В случая бонусите, като обслужване на консумативите за 100 000 км пробег или гаранция за ходовата част до 3 години, предлагани от оторизираните представители на марките у нас, изглеждат като незначителна привилегия.
Ако вземем например за сравнение джипът на Ауди - Q7, ще установим, че цената на модификацията, снабдена с 3,6-литров бензинов двигател в магазина достига почти 120 000 лв. В същото време произведени през декември 2007 година представители на модела могат да се открият в автокъщите на цена под 70 000 лв. Двигателите на доста по-изгодните возила на старо дори не са разработени. В повечето случаи едногодишните автомобили са с изминат пробег не повече от 10-15 000 км. Към пазарната тенденция се придържа и най-популярната Трета серия на БМВ. За нов 2-литров дизел (320d) трябва да се изръсите до 69 000 лв. Ако решите да спестите повече от 15 000 лв. за произведен преди няколко месеца такъв автомобил, трябва да жертвате единствено няколко часа от времето си, за да обиколите няколко автоборси. При по-масовите коли нещата стоят по същия и дори по още по-фрапиращ начин. Ако представителите на клас „Престиж“ поддържат дълго цената си, то при комерсиалните марки стойността на автомобилите може да падне до 70 на сто, само за година след излизането им от магазина. Така например мъникът на Пежо – 207, който е оборудван с 1,6-литров дизелов агрегат и пет врати, се продава като нов между 31 000 и 35 350 лв. За сравнение произведени в края на миналата година представители на модела масово се продават за 18 000 лв. и дори по-евтино.


Петилетката смъква цената четворно


Отражението на петилетката върху автомобила обикновено се изразява в четворно поевтиняване на стойността му. Ако едногодишни коли могат да се намерят на два пъти по-ниска цена от същите, но закупени от магазина, то петгодишните, които за родния стандарт са си като чисто нови, се предлагат срещу 25% от стойността на салонните. Причината за драстичната разлика се обяснява с излизането на пазара на новото поколение или не до там значителното фейс лифт подобрение на модела. Цената на новата Алфа Ромео 147 1,9JTD например гравитира около 40-те хиляди. Ако е произведена през 2003 г. обаче, такава кола върви около 10 000 лв.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мадуро

Венецуела ще проведе разговори със САЩ: Мадуро

Президентът на Венецуела Николас Мадуро ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес най-важни за вас ще са резултатите


Днес основните ви притенснеия ще са - дали ще справите