23.12.2008 09:35

Комисията за защита на потребителите: "Пазете се от промоциите!"

Видян 2337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазете се и внимавайте с промоциите по време на празниците. Този съвет отправи председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров пред БНТ, цитиран от БГНЕС.


Често път с различни рекламни брошурки до нас достига като предварителна информация за различни продукти, които се предлагат на изключително атрактивни цени. Отивайки в търговския обект, ние получаваме разочарование и намираме на по-високи цени други продукти, които са близки по предназначение, но с по-лоши качества. В търговския обект, ние получаваме разочарование и ние сме принудени за купим други продукти на по-високи цени, които са с много по-лоши качества от рекламирания продукт. Ние сме принудени да купуване на базата на нелоялната търговска практика, каза председателят на комисията. Според Лазаров, промоциите са характерен похват на българските търговци. Даден продукт трябва да бъде придружен с гаранционна карта, която при определени условия с запазва за даден период от време. Там където има намаление, значи има нещо, което не е както трябва. Този вид практика трябва да бъде забранена там, където се реализира по нелоялен за купувачите начин, заяви Лазаров. Основните оплаквания на потребителите около Коледа и Нова година са липсата на касови бележки и неизпълнение на сключени договори за почивка в пътувания в страната и чужбина. Ако сме закупили пакет за почивка извън страната предварително трябва да бъдат проучени много добре всички условия на туристическия екип, съветва председателят на Комисията за защита на потребителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот