Свързани новини

01.07.2013 10:53

Лятна културна програма на открито в парковете

Видян 2257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И тази година Дирекция Култура на Столичната община ще организира музикални и детски програми на открито. Мероприятията ще бъдат през месеците юли и август, в Борисовата градина, Градската градина, Южния парк и градината на църквата Свети Седмочисленици.


Музикалните програми ще бъдат представени от Софийския духов оркестър, Представителен духов оркестър при Академията на МВР, както и други музикални формации.


Началото на културните програми е днес на лятната естрада в Борисовата градина, където ще има концерт на младежки симфоничен оркестър Стретто от град Принстън, Ню Джърси, САЩ. България е част от европейското турне на 28-те музиканти. В концертната програма са включени творби от Хендел, Вивалди и Чайковски.


За децата ще има театрални и музикални представления, игри с актьори и забавни игри, обясниха от Столичната община. Театър Пан, Арт театър, Театрална къща Мариета и Марионета, актьорите Дечко Чунтов и Димитър Иванов – Дядо Куку ще осигурят приятни и занимателни срещи за най-малките.


Част от Лятната програма на Столичната община е и Фестивал Малък сезон. Графикът на събитията от Лятната програма е публикуван на сайта на Дирекция Култура на Общината.


Същевременно стана ясно, че до 16 юли от Столичната община приемат предложения за присъждане на Наградите на Общината в областта на културата за 2013 г. Предложенията се приемат в областите: Литература, Театър, Музика, Изобразителни изкуства, Кино, Архитектура, Журналистика, както и за Специалната награда на София.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби