Кристален глобус - "Лято с надежда" - продуцент Киараш Анвари, режисьорът Садаф Фороухи, актрисата Лейли Рашиди и екипът на филма Саман Мадждвафеи снимка: Film Servis Festival Karlovy Vary

Свързани новини

12.07.2022 12:30

Лято с надежда спечели голямата награда в Карлови Вари

Видян 743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

КАРЛОВИ ВАРИ: Лято с надежда/ Tabestan Ba Omid (Канада, Иран) на режисьора Садаф Форуги спечели голямата награда "Кристален глобус" на 56-ия Международен филмов фестивал в Карлови Вари, който се провежда от 1 до 9 юли 2022 г. в чешкия курортен град.



За първи път от 2019 г. насам фестивалът се завръща към традиционните си дати и е изцяло на място, като включва секцията на фестивала Източни обещания.

 


Канадско-иранската продукция разказва история за приятелство между млад плувец и неговия треньор, което обаче предизвиква критики в консервативното общество в съвременен Иран.



Лято с надежда е вторият пълнометражен филм на режисьорката Форуги (45 г.). Тя направи “Ава” през 2017 г .



"Живеем в свят, пълен с насилие и дискриминация. Надявам се, че нашите истории носят мир и спокойствие", заяви иранката.

 


Австралийският актьор Джефри Ръш (“Блясък”, “Речта на краля”, “Карибски пирати”) бе удостоен в Карлови Вари с „Кристален глобус" за изключителния си принос към световното кино.


  Виж списък на победителите тук!


Със специална награда на президента на кинофестивала бяха почетени холивудският актьор Бенисио дел Торо и чешкият театрален и филмов актьор Болек Поливка.

 
Пълният списък на победителите тук!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.