Свързани новини

12.07.2009 14:33

Народът спря да играе на ротативки

Видян 2379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната икономическа криза удари и родния хазарт, като все по-малко хора се застояват в игралните зали. Поради това предприемачите все по-често отправят искания към Държавната комисия по хазарта (ДКХ) за намаляване на броя на игралните автомати. В София в момента има само един оператор, който поддържа единствените три бинго-зали на територията на столицата.


Признаците за свиване на хазартната дейност у нас се наблюдават от втората половина на миналата година и особено ясно през тази. Това сочат наблюденията на Българската търговска асоциация на производителите и операторите в игралната индустрия (БТАПОИИ), цитирани от mediapool.bg. Само от началото на тази година досега ДКХ е издала решения за предсрочно прекратяване на лицензите за 44 игрални зали. Няма промяна във високия клас хазарт – казината с игрални маси и рулетки. Те остават постоянен брой – 19-22, основно в София, някои от големите градове и в курортите по морето. Според експерти силните години на хазартния бизнес у нас вече са загърбени. Най-големи приходи за хазната от хазарт са били през 2006 г., особено през 2007 г. и първата половина на 2008 г. Средният годишен приход в бюджета от този сектор е бил около 112 млн. лв.


Очакванията, че ще има бум на чужди хазартни оператори у нас след като Украйна забрани хазарта, а Русия го изтласка в няколко отдалечени градове не се сбъднаха. В момента няма подадено нито едно заявление от руска фирма за упражняване на хазартна дейност у нас, а единствената компания с руски собственик работи на нашия пазар от две години.


Хазартът в Русия преживява също тежки времена след като той вече е законен само в определени зони. Единственото изключение, за което нормата няма да важи, са букмейкърските къщи и тотализаторите. Хазартните места са "Азов сити", между Краснодарски и Азовски район на Ростовска област, "Кехлибарения бряг" около Калининград, "Приморие", на 70 км от Владивосток, и "Сибирска монета" в Алатайски край.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със