Свързани новини

11.09.2011 22:22

Руски филм спечели Златен Лъв във Венеция

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският филм „Фауст” на режисьора Александър Сокуров спечели голямата награда „Златен лъв” на 68-ото издание на международния кинофестивал във Венеция. Според аргументите на журито, председателствано от американския режисьор Дарън Аронофски, филмът е спечелил приза, защото е „монументална” екранизация на едноименното произведение на Гьоте.


Лентата е заснета изцяло на немски език с актьора Йоханес Цайлер в главната роля.


Благодаря ви много, това е истинска изненада за мен. Получих обаждания с поздравления от много страни. Благодаря на германския писател Йохан Волфганг Гьоте, както и на руската и европейската култура и киноизкуство, заяви Александър Сокуров.


Награда „Сребърен лъв” за най-добър режисьор получи китаецът Шай
Цзян за филма „Хора, планина, хора, море”. С приза "Купа Волпи" за най-добър актьор бе удостоен роденият в Германия ирландец Майкъл Фасбендер за ролята си във филма „Срам” на британския режисьор Стив Маккуин. В него актьорът играе ролята на преуспяващ съвременен жител на Ню Йорк, неспособен на чувства и емоции. Фасбендер играе и психоаналитика Карл Густав Юнг във филма на Дейвид Кроненбърг „Опасен метод”, също прожектиран в конкурсната програма.


Причината да съм тук днес е изборът на режисьора Стив Маккуин, той винаги експериментира, задавайки актуални въпроси от нашето съвремие. Публиката на Венецианския кинофестивал наистина оцени това и възприе ласкаво нашия филм, за което съм й благодарен, каза Фасбендер.


"Купа Волпи" за най-добра актриса получи китайката Дийни Ип за ролята си във филма „Обикновен живот” на сънародничката й Ан Хуи. Специалната награда на журито на най-стария кинофестивал в света бе присъдена на Емануеле Криалезе за неговия филм „Твърда земя”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.