06.03.2009 17:27

Съюзът на българите по света подкрепя електронното гласуване

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съюзът на българите по света/СБС/ "Бъдеще" подкрепя законопроекта за електронно гласуване внесен от СДС, който дава възможност на стотици хиляди българи, живеещи зад граница да изразят своята политическа воля, разказа БГНЕС.


Това се казва в разпространено становище на една от организациите на българите зад граница. "Бъдеще" настоява за въвеждане на електронно гласуване от самото си създаване през 2005 г. и това искане е записано в програмните документи на сдружението. Припомняме, че мнозинството депутати от предишното и настоящото Народно събрание бяха против тази мярка и не пожелаха да разгледат двата внесени законопроекта за електронно гласуване. Ние настояваме този трети подред законопроект за електронно гласуване да бъде разгледан и да влезе в сила преди предстоящите избори за европейски и национални народни представители. Отказът да бъде приет ще бъде изтълкуван еднозначно като злонамерен акт спрямо избирателите. След внимателен анализ на проекта обръщаме внимание, че е необходимо да се прецизират механизмите за получаване на пароли за достъп до сайта за електронно гласуване. Според текста паролите за гласуване се изпращат с препоръчана поща на адреса посочен от желаещия да гласува електронно. За съжаление българската администрация няма практика да изпраща кореспонденция на адрес извън територията на България. Тя трябва да бъде задължена законодателно да го направи независимо от страната, в която подателят желае да получи парола за гласуване. Извън тази подробност ние считаме, че законопроектът предлага един модерен и ефикасен инструмент за повишаване на избирателната активност, включване на повече граждани в демократичния процес и гарантиране на конституционното им право на глас.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Задържаха мъж, продавал наркотици на работното си място

Задържаха мъж, продавал наркотици на работното си място

Задържаха мъж, продавал наркотици на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се доверете на интуицията си

Днес се доверете на интуицията си и зарадвайте