05.05.2009 09:49

Сивият вълк е изваден от списъка на защитените видове в САЩ

Видян 5778 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сивият вълк е изваден от списъка на защитените видове в САЩ, където беше включен през 1974 г. след почти пълното му изтребване, съобщиха от Службата за контрол на фауната във вътрешното министерство (FWS), предаде БГНЕС.


Той остава защитен вид само в Уайоминг, а навсякъде другаде където се среща - главно в района на Големите езера /щатите Мичиган, Минесота и Уисконсин/ и Скалистите планини /Айдахо и Монтана/ може да бъде ловуван. В първия район популацията на сивия вълк е 4 000 екземпляра, а във втория - 1 300. Освен това има още между 8 000 и 11 000 екземпляра в Аляска. В Уайоминг сивите вълци са триста. Сега популациите на този вид са достатъчно стабилни, в добра форма и с голямо генетично разнообразие, обяснява Ед Бенгс от FWS. Той добави, че включването на сивия вълк в списъка на защитените видове е било успех и е позволило видът да се възстанови, след като е бил почти изтребен. Ако популациите в някои райони отново намалеят заплашително, сивият вълк отново ще бъде защитен вид.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Множество срещи и разговори ще изпълнят и този ден

Множество срещи и разговори ще изпълнят и този ден. Не