Свързани новини

08.04.2009 19:19

Сливенски свещеник поиска анатема за Даниел Вълчев

Видян 4068 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчeв да бъде предаден на анатема от Светия Синод, ако не е член на църквата или да бъде отлъчен от църковно общение, ако е член на Българската православна църква.


Това поиска сливенският свещеноиконом Силвестър Янакиев в писмо до сливенския митрополит Иоаникий. Реакцията е предизвикана от изказаните от просветния министъра тези за религията в училище и проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка.


"Мотивите ми за това предложение са продиктувани от последния му опит да унижи нашите деца, като ги застави да не носят своите кръстчета докато са в училище, да не са православни християни докато се обучават, да не вярват в бога докато се обучават”, пише в писмото. Сливенският свещеник пита защо в този "мерзък” проектозакон са визирани само кръстът и забрадката, а са пропуснати пентаграмът, еврейската звезда, ръката, която евреите носят на гърдите си като религиозен символ, знаците Ин и Ян и обърнатият кръст на сатанистите. "От друга страна, атакуването на религиозните символи в едно мултиетническо общество със сигурност ще има пагубни последици за цялото общество и за политическия мир в страната ни”, пише още отец Силвестър в своята молба- предложение до дядо Иоаникий. Даниел Вълчев е определен в документа като човек с арогантно поведение спрямо църквата, морала, българското общество и училище, наречен е богоборец и отстъпник от основите на светата православна вяра. Отец Силвестър Янакиев е член на работната група към просветната комисия на Светия Синод и от няколко години работи за въвеждане в училищата на предмета религия. Той е чест гост като православен лектор в сливенски училища и е известен като ревностен борец против сектите. Информацията е на Дарик радио, предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв