08.12.2009 18:47

Строят 300 паркоместа под земята във Варна

Видян 2055 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сделката за изграждането на първия подземен паркинг в морската столица ще бъде финализирана на днешната сесия на Общинския съвет. Това ще позволи откриването на процедура за отдаването на концесия на предвидената територия за строеж. Съоръжението трябва да бъде изградено на три поднива върху площ от 3,6 дка, като трябва да се запазят зелените площи и градината до сградата на общината. Това е причината и предходният ОС да отмени процедурата за изграждане на същото място на 4-5 етажна сграда, която да разполага с въпросните паркоместа.
Икономическите анализи на администрацията сочат, че размерът на инвестицията, която трябва да направи потенциалният концесионер е не по-малко от 5,8 млн. лв. Срещу тази сума трябва да се направят около 300 паркоместа за срок до три години. Инвеститорът ще може да експлоатира съоръжението 30 г., а възнаграждението, което ще получи общината трябва да бъде в размер най-малко на 20 млн. лв. годишно. За администрацията остават и 70 паркоместа. Според анализите цената за едночасов престой на паркинга би трябвало да е 2,50 лв. Всеобщото мнение на общинските съветници обаче е, че така предложените параметри няма да привлекат и един мераклия да гради там подземен паркинг. „Няма да се намери инвеститор, ако не му се даде да вдигне и малка търговска част над земята“, предупреди строителният предприемач от ГЛАС Пламен Андреев. Този вариант обаче веднъж е проиграван през 2006 г. Тогава концесията се провали заради жалба на жителите на района, които не харесаха проекта, припомни председателят на комисията Валерия Ангелова.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак