Свързани новини

13.12.2021 13:13

Студенти и преподаватели от НБУ представят изложба 10 години - Да запазим Корал

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече десет години, студенти и преподаватели от департамент „Дизайн“ на НБУ подкрепят каузата за опазване от презастрояване на един от последните диви плажове в България – Корал.


От 2011 година, всяко лято те организират практически ателиета, творчески акции и арт инсталации, които целят да фокусират вниманието на обществеността върху казуса с опазване на дивата природа.


Изложбата «10 години – Да запазим Корал» проследява многобройните събития, проведени на плаж Корал от 2011г. до 2021г. и презентира работи в областта на ленд арт и концептуализма, на дизайн пърформънса, на инсталацията през практиките за рециклиран дизайн и реди-мейд. Обект на представеното е сайт-спесифик арт – изкуство, правено за определено място. Освен студенти и преподаватели от Нов български университет, в изложбата участват и екипи на чуждестранни университети, свободни артисти и утвърдени автори.


Творбите представят различните гледни точки на авторите и концепции за мястото като основополагащ генератор на художествения процес. Изложбата представя пред широката общественост произведенията на фотографи, визуални артисти и дизайнери, участвали през изминалите десет години в проекта „Да запазим Корал“. Сред тях са творби реализирани във времето от студенти под ръководството на проф. Оливър Лангбайн (Oliver Langbein) основател на Subversive Аrchitecture, проф. д-р Борис Сергинов – един от радикалните автори работещи в областта на съвременните форми от 1990-те до днес и преподавател в НБУ,  творби реализирани под ръководството на проф. Ларс Хармсен (Lars Harmsen) – дизайнер, артист и преподавател в Magma Design Studio, д-р Биляна Калоянова – дизайнер и преподавател в НБУ, автор на книгата „Концептуален и устойчив дизайн“, фотографии и концептуални образи на проф. д-р Васил Гарнизов – един от основателите на НБУ и специалността Антропология в България, д-р Руслан Лозев, д-р Евелина Гебрева, Весела Станоева – концептуален дизайнер, куратор и много други.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева