23.08.2009 13:59

СЗО предупреждава за втора вълна на пандемията от свиснки грип

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната здравна организация (СЗО) предупреди планетата да се готви за втора вълна на пандемията от свински грип в гъсто населеното северно полукълбо с приближаването на по-студения сезон, когато грипът избуява, предаде АФП за БГНЕС.


"СЗО все още е в мобилизация и е загрижена", според говорителя Грегори Хартл на фона на отбелязаните "мистериозни" тенденции на болестта, свързана с новия вирус A (H1N1), който се появи през април. Традиционно грипът достига пика си по време на есента и зимата в Северното полукълбо. Генералният директор на организацията Маргарет Чан предупреди в петък, че е имало втора и трета вълни по време на предишни пандемии. "Не можем да кажем със сигурност дали най-лошото е зад нас или предстои", заяви Чан във видео обръщение към симпозиум, посветен на грипа в Азиатско-тихоокеанския регион. "Трябва да сме подготвени за всякакви изненади, които капризният нов вирус ни предоставя", добавя тя. Около 1 800 души са загинали откакто вирусът бе открит в Мексико и САЩ преди близо шест месеца, според здравната агенция на ООН.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Докато размишлявате на спокойствие сигурно

Докато размишлявате на спокойствие сигурно ще ви се