22.06.2016 10:13

Велислава Миланова: Животът ми е спорт, а телевизията е за екипни играчи

Видян 4530 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Велислава Миланова e водещ и репортер в спортните новини на Bulgaria ON AIR. Тя работи в медиите от 2009 година. В телевизията започва с ББТ, а през 2011 г. се присъединява към екипа на Bulgaria ON AIR. Завършила е спортното училище на Левски, а след това НСА, със специалност треньор по спортна аеробика. Магистратурата й е "Спортна журналистика", която също завършва в Академията. Тренирала е художествена гимнастика и спортна аеробика в Левски. Има подчертан интерес към всички гимнастически дисциплини, особено художествената гимнастика, но със същата отдаденост отразява и останалите спортове. Обожава футбола. По време на Евро 2016 Велислава дава всекидневни прогнози за шампионата в рубриката „Жени говорят за футбол“ на Gol.bg. Красивата тв водеща се съгласи да отговори на въпросите на СЛАВА.



Кои са вашите фаворити на Европейското по футбол и кой според вас ще е шампионът? Дайте залозите си.



Имам няколко фаворита за Европейското първенство - Италия, Испания, Германия. За шампион на Стария континент залагам за Германия.



Трудно ли се коментират футболни двубои и резултати от мачове?



Никога не съм коментирала футболен мач и не смятам, че това е женска работа. Иначе резултатите от мачовете не са чак толкова трудни за прогнозиране, но на това Европейско не съм сигурна, че това е моята стихия.



Как точно се насочихте към спортната журналистика?



От малка винаги съм искала да съм спортен журналист. Животът ми е спорт от 6-годишна възраст, завърших бакалавър в НСА - треньор по спортна аеробика. Най-логично беше магистратурата ми да е спортна журналистика, след което попаднах в телевизията и така до ден днешен.



Какво ви дава работата в ТВ Bulgaria ON AIR?



Обожавам работата си, имам страхотни колеги в Bulgaria ON AIR, срещам различни хора, от които се опитвам да извлека най-доброто за себе си. Аз съм екипен играч и смятам, че именно екипът е в основата на продукта, който предлагаме на зрителя. Всъщност не ходя на работа, а отивам да правя това, което обичам - да отразявам спорт.



Бихте ли се занимавали с нещо друго освен с телевизия?



Ако се наложи, вероятно бих. Аз съм треньор и бих се занимавала с треньорска дейност. Работата с деца е прекрасна от една страна и много трудна от друга. Впуснеш ли се обаче веднъж в телевизията... трудно можеш да се отскубнеш.   



За какво мечтаехте като дете?



Мечтаех за хубаво семейство, мечтаех да се занимавам с журналистика. Изключително щастлива съм, че това, което съм искала, съм го постигнала. Балансът между работата и семейството е изключително важен, справям се засега.   



С кой световен топ спортист бихте искали да направите лично интервю?



Първото име, което изниква в съзнанието ми, е Лионел Меси. Разбира се, има и много други спортисти, до които бих искала да се докосна лично.   



Какво спортувате в свободното време?



Тренирам почти всеки ден вкъщи. Упражненията, които правя, са за различните мускулни групи. Повечето от тях са такива, каквито моите треньори в залата по спортна аеробика са ме карали да правя, когато се състезавах. Разбира се - в по лек вариант :) Опитвам се да бъда в добра физическа форма, за да изглеждам и да се чувствам добре.   



Трябва ли според вас спортът да е по-сериозно застъпен в родните училища и каво трябва да се направи по този въпрос?



Разбира се! Спортът е изключително важен за децата, за формирането на характера им, учи ги на дисциплина и навици, които никой друг не може да им даде. Смятам, че часовете по физическо възпитание не трябва да бъдат пренебрегвани. Спортните училища също трябва да функционират, както и спортните школи из цяла България.



Според вас какво изисква редовното спортуване и необходимо ли е да се правят саможертви?



Спортът учи на много неща, дава много, но също така има и своите изисквания. За да спортуваш редовно, трябва да си отговорен, последователен, всеотдаен, сериозен и дисциплиниран. Трябва да жертваш някои неща, за да постигнеш резултат. В днешно време това става все по-трудно, всички искат лесни и бързи резултати, това обаче няма как да се случи.



Какво мислите за комбинацията манекенка-футболист, която е често срещана не само в България, но и по света?



Мисля, че тази комбинация е красива..., но в повечето случаи изпразнена от съдържание. Разбира се, винаги има изключения:)))



Спортистите замесват ли се често в скандали?



Някои да, други не. Зависи от възпитанието, характера, манталитета. Има спортисти, чиито скандали са запазена марка за тях. Предпочитам другите, които са тихи, но същевременно велики в своите спортове - например Роджър Федерер:)



Кой според вас е най-великия български спортист за всички времена?



Много е трудно да посоча само едно име - България има наистина много велики спортисти. Стефка Костадинова е една от тях, Христо Стоичков също.   



Имате ли си любимо предаване по ТВ Bulgaria ON AIR?



Може би съм пристрастна, но работейки в новините на Bulgaria ON AIR, именно те са ми любими. Всичко при нас се случва бързо, динамично, това много ми харесва.  



Как ще прекарате лятото?



Ще прекарам лятото с моето семейство, близките и приятелите ми. Надявам се някъде далеч и на топличко, с книга в ръка и без обичайното напрежение и стрес. Е, това е само част лятото, през другото време ще съм в Bulgaria ON AIR! 


 
Какво ще пожелаете на нашите читатели?



На читателите пожелавам да бъдат здрави, да се радват на живота и да не забравят кои са истинските неща в него - малките неща. Винаги да се усмихват, да се отнасят добре с другите и никога да не се предават:)))




















 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните