19min.bg

Мъск предлага интервю с Камала Харис

Илон Мъск предложи да интервюира вицепрезидента на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис за своята платформа X Spaces. Поканата идва, след като в понеделник милиардерът разговаря подробно с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Интервюто с Тръмп, което беше обявено от кампанията му за "интервюто на века", продължи около два часа и според Мъск оттогава е събрало 1 милиард гледания. Разговорът включваше обсъждане на редица въпроси, включително предстоящите избори през ноември, неотдавнашното покушение срещу Тръмп, конфликта в Украйна и отношенията на САЩ с Русия и Китай.

След интервюто Мъск написа в публикация в X, че би бил "щастлив да приеме Камала и в X Spaces".


Харис все още не е отговорила официално на поканата, но по време на интервюто с Тръмп кампанията ѝ изпрати имейл за набиране на средства, в който помоли поддръжниците си да "внесат 25 долара", за да помогнат за "отговора на техните лъжи".

В писмото вицепрезидентът обвини Мъск, че използва "закупената си платформа", за да "разпространява нездравата и изпълнена с омраза програма на Тръмп сред милиони потребители", и заяви, че "най-богатият човек в света е лакей на Team MAGA".


"Мъск използва огромното си състояние и широкия си обхват, за да се опита да контролира нашата демокрация", се казва в имейла.

След като интервюто приключи, екипът на Харис-Уолц публикува изявление, в което определи дискусията като "откачена" и заяви, че цялата кампания на Тръмп е за "самовлюбени богаташи, които ще продадат средната класа и които не могат да водят
видео стрийминг през 2024 г.". Излъчването на интервюто на живо се забави с около половин час поради това, което Мъск определи като "масивна" кибератака преди събитието.


Пламен Валентинов