31.10.2008 11:59

Арсенал изпусна Тотнъм на „Емирейтс“

Видян 1804 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Арсенал не успя да победи кръвния си враг Тотнъм в северното лондонско дерби на 10-я кръг от Висшата лига на Англия. Въпреки че водеха с 4:2 само две минути преди края на редовните 90, футболистите на Арсен Венгер допуснаха резултата да бъде изравнен.


Тотнъм започна добре мача и чрез Дейвид Бентли успя да поведе в резултата в 13-та минута, когато бившият топчия преодоля с прехвърлящ удар от дистанция вратарят на домакините Мануел Алмуня.


Полученото попадение обаче само допълнително мобилизира футболистите на Арсен Венгер, които до края на първото полувреме бяха по-активния отбор и атакуваха предимно по крилата си посредством Тио Уолкът и Самир Насри. Въпреки това изравнителният гол отбеляза дошлият от Манчестър Юнайтед защтитник Микаел Силвестре в 37-та минута, когато след неразчетена намеса на Еурелио Гомеш французинът заби с глава коженото кълбо във вратата на Тотнъм.


Гостите получиха и втори гол веднага след подновяването на играта като този път другият централен защитник на Арсенал, Уилям Галас, успя да вкара с глава за 2:1. Последваха неспирни атаки за „артилеристите“, в една от които Адебайор успя с плонж да довкара топката за 3:1 в 65-та минута. Почти веднага след това футболистите на Хари Реденап намалиха чрез попадение на влезлия като смяна Дарън Бент. В следващата атака обаче Робин ван Перси със силен шут от близка дистанция не остави никакви шансове на Еурелио Комеш за 4:2.  До края на мача Арсенал продължи да атакува, като с пропуски си се отличи Адебауор. Гостите се възползваха от несъсредоточената игра на Арсенал и успяха да намалят резултата на 4:3 чрез Джърмейн Джинас в 89-та минута. В даденото от съдията продължение те  стигнаха дори до точката след попадение на Арън Ленън.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.