Свързани новини

31.08.2020 09:39

Полезно е да смесваме маслата

Видян 2128 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешният ни лайфхак е посветен на маслата, които поемаме с храната. Някои например готвят само с масло, други - само със зехтин, трети - единствено с олио. В момента пък хит на пазара по света и у нас са всякакви алтернативни видове мазнини.


Трябва да знаем, че директната консумация на краве масло например не бива да бъде повече от 20 грама на ден - това е намазването на 2 филии хляб. Нищо, че по някакви причини - едва ли диетични, в момента и вносните брандове / марки са непрекъснато в сериозни намаления и излизат доста по-изгодно от родната, доста по-некачествена продукция, в която основната предполагаема съставка - млякото, най-често клони към нула, също като при кашкавала. Ала това е друга тема...


Не бива да се прекалява и с олиото, за да няма предозиране с Омега 6. А, както ще разберете от нашия утрешен лайфхак, слънчогледовото масло, което за краткост и съвсем неправилно наричаме "олио", сякаш има нещо общо с маслините, направо е забранено за пържене, в случай, че ни е мил животът. Или поне здравето.


Зехтинът, който мнозина представят за универсално решение на всякакви въпроси, също трябва да бъде употребяван с едно наум. Защото е много калоричен - 100 милилитра съдържат толкова, колкото парче и половина торта или повече от шоколад и половина. А това си е много, колкото и нисък да стана рейтинга на калориите, които мнозина отричат като правилно да смятаме, в случай, че не искаме да затлъстяваме. В това отношение, трябва да се има предвид, че зехтинът отваря повишен апетит за хляб и тестени изделия, с което допълнително усложнява положението на слабеещите. Т.е. той е добър за готвене, за салати и даже за смазване на гърлото, когато ни боли, за разлика от доста медицински препарати, ала в малки количества и не във всички случаи.


С други думи, както са казали по подобен повод древните римляни: "Само дозата е отрова".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.