Свързани новини

06.07.2009 10:07

Руснаците не се доверяват на Обама

Видян 1624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три четвърти от руснаците смятат, че САЩ злоупотребяват със силата си, като малко от тях се доверяват на външната политика на президента Барак Обама, сочат резултатите от проучване извършено преди посещението на Обама в Москва, предаде БГНЕС.



Проучването на университета в Мериленд разкрива, че само 2% от руснаците изпитват "голямо доверие", че Обама ще вземе правилното решение по световните въпроси. Обама ще разговаря с руския президент Дмитри Медведев и премиера Владимир Путин по време на двудневното си посещение, което се очаква да доведе до прогрес по въпроса за съкращаването на оръжейните арсенали и сътрудничеството за Афганистан. Над разговорите обаче ще виси сянката на противоречията за американските планове за създаване на противоракетен щит в централна Европа и усилията на НАТО да се разшири на територията на близкия Съветски съюз. Връзките между двете страни достигнаха най-ниското си равнище от Студената война след като Русия изпрати войски в съседна Грузия, което предизвика недоволството на Вашингтон. 55% от руснаците са заявили, че не очакват или не очакват много Обама да вземе правилните решения в международен план, което е едно от най-ниските равнища сред 20 страни, в които е проведено проучването. 21% са казали, че изпитват някакво доверие в президента на САЩ, останалите са отговорили, че не знаят. Неодобрението към американската външна политика е спаднало спрямо 66% през 2008 г, по време на управлението на предшественика на Обама Джордж Буш. Броят на хората, които смятат, че САЩ "злоупотребяват с по-голямата си сила", за да накарат Русия да прави това, което иска, е достигнал 75% спрямо 69% миналата година.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог