Свързани новини

25.07.2018 12:12

Дарили на МВР гориво, дърва за огрев и прахосмукачка

Видян 1849 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От гориво, дърва за огрев и изложбени пана, до прахосмукачка и гладачен каландър - това са част от даренията, които МВР е получило от началото на годината до края на юни, съобщи "Дневник" след проверка в регистъра на ведомството. Общата стойност на подаръците е над 740 хил. лева. За пореден път най-големият дял, който държавният бюджет дава на МВР, не е бил достатъчен за нуждите на ведомството. Даренията за миналата година бяха в размер на 2 162 075 лв.


Мнозинството от дарители са сравнително малки общини. Най-често оттам подаряват на полицията гориво и дърва за огрев. Най-голямото дарение от този тип е от община Ямбол, направила ремонт за 20 хиляди лева на местното районно управление. Община Гълъбово пък е дарила изложбени пана за над 1600 лв. Община Кайнарджа, в която живият по-малко от 5 хил. души, е снабдила на два пъти на полицията с гориво за общо 6 400 лв. Сред другите дарители на гориво са Върбица, Опан, Тутракан, Несебър в размер на 6 000 лв. Общо 135 хил. лв. за бензин, нафта или газ са дали Средец, Приморско, Созопол, Поморие и Камено. Горските стопанства на 11 общини са дарили дърва за огрев или горене за над 11 хил. лв.


Полицията в Бяла Слатина е получила дограма за 2 хил. лв. от общината. Местната власт в Севлиево пък е дарила вещи и услуги за 13 хил. лв. Община Девин е дала акумулатори за 350 лв., а Рудозем - движими вещи за 910 лв. Наркотестове са получили полициите в Нови пазар и Пловдив. Смолян е предоставил гуми и акумулатори за 1 200 лв., а Гълъбово - исторически материали за 1 600 лв.


Сред международните спонсори на министерството са Националната агенция за борба с престъпленията на Великобритания, която е дарила на МВР специално оборудване за 75 400 лв. Подаръкът на офиса на тайните служби на САЩ към американското посолство в София е на стойност от 12 хил. лв. под формата на лаптоп, твърди дискове, комбинирани инструменти , фенерчета и калъфи за тях. Департаментът по енергетика на САЩ е дал на българското вътрешно министерство 406 290 лв. за компютърни системи и конфигурации, мрежови устройства, антена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко, което правите

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко,