Свързани новини

01.04.2019 09:28

Кандидат-зам. на КФН опростила 10 млн.лв. на фирма, има 2 проверки от прокуратурата

Видян 4722 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адвокат Мария Колева, цитирана от сайта ЕвроЧикаго, излизащ в САЩ и четен от местните власти, заяви, че е подала доказателства в сигнали до премиера и главния прокурор за шефа на КФН Бойко Атанасов и много близката му Илияна Христова, която той предложи и парламентът трябва да гласува тази седмица за негова заместничка в Комисията с над 10000 лв. месечно заплата и поне още 5000 лв. бонуси за наша сметка. Многократно сме писали за съдебното решение на Административния съд на София, в което Христова е уличена в неправомерно връщане на 1,4 млн. лв. ДДС на фирма, без да има нито сделка, нито плащане, нито дори предмет на сделката. Писахме и как още като редова данъчна натрупва декларирани при постъпването като шеф на НАП – София влог от 105 000 евро в КТБ, 2 къщи с огромни дворове – единият 3 дка, 151 кв.м апартамент в София, а след година на поста - още един апартамент на скандално ниска цена (596 евро/кв.м), далеч под пазарната плюс платен в брой според декларацията й пред Сметната палата нов автомобил за 48 000 лв. само за годината при деклариран доход от 2200 лв. месечно. А е самотна майка и с тежък заем от 30000 лв.


По този сигнал до различни институции реагира само главният прокурор, но вече 2 години работата се бави, явно за да приключи безславно срокът по закон.


Адвокат Мария Колева е подала сигнали с конкретни доказателства до него и премиера за сегашния шеф на КФН и за неговата кандидат-заместничка: „Имам доказателства, че Илияна Христова прикрива фирми за източване на ДДС. Има ревизионни актове за милиони, които са влезли в сила, но Христова не ги е събрала. Тези пари никога няма да се съберат. Става дума за немска фирма, за която се е застъпвал чуждестранен посланик.10 млн. лв. За толкова е ревизионният акт. Става дума само за един данъчен период. Представете си с лихвите за какви пари говорим? До този момент вероятно надхвърлят 20 млн. лв. И толкова е загубила държавата само от един ревизионен акт”.


Освен натиска на Христова, която възлага ревизии, водени извън рамките на всякакви процедури и не само по срок – сами сме жертва на такъв рекет вече 2 и половина години, адвокат Колева разказва и за вътрешното въздействие върху данъчните: „Натискът да се прави едно или друго става от шефовете. Никой не предприема нищо на своя глава. Моя колежка беше уволнена, защото нейната пряка началничка – шефката на НАП-София Илияна Христова я натиснала да прикрие проверка срещу Гущеров. Тя не се подчини и я уволниха. Още една жена беше махната, защото не изпълнява поръчките на Илияна Христова. Подала съм жалба срещу хората от високите етажи на НАП. Сигналът ми е до главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов. Той засяга дейността на настоящата шефка на НАП-София Илияна Христова0. Цацаров реагира -  вече има образувана преписка”.


Напомняме, че като зам.-шеф на КФН Христова, чието първо образование е физкултурно и се издигна след съдействие по казуса с 6-те апартамента, ако бъде избрана, ще отговаря за застрахователния надзор. Нейната предшественица Ралица Агайн напусна преди 9 месеца, след като поиска отнемане на лиценза на голяма компания, поради нейното състояние, но оттогава държавата се опитва да спаси неспасяемото положение, вместо да укрепва пазара.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се чувствате малко изолирани или неразбрани от другите

Днес може да се чувствате малко изолирани или