Свързани новини

29.04.2009 15:23

Станишев: Възможно е намаляване на бюджетния излишък

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно е намаляване на бюджетния излишък, каза премиерът Сергей Станишев в Костинброд, където откри два завода, предаде на БГНЕС. Излишъкът беше мярка на дисбаланса между търговския дефицит и дефицита по текущата сметка. През последните месеци има рязко свиване на дефицита по текущата сметка, най важната част от бюджета за тази година е инвестиционната програма и социалната защита, посочи премиерът Станишев. Няма да се отказваме от социалната защита, категоричен беше той. На въпрос защитен ли е българският интерес от подписаните документи в Москва, Станишев каза, че имаме всички основания да сме доволни от резултатите от това посещение. за нас е важно действащото споразумение с Газпром за транзитни 17 млрд.куб.м. да бъде запазено. Няма да има финансови загуби за България при реализирането на допълнителен поток на газ. Премиерът каза, че не е имал време да се запознае с изказването на финансовия министър Пламен Орешарски във Вашингтон, но повтори трите антикризисни мерки на правителството - запазване на валутния борд,социалната защита и подкрепа на реалната икономика.
Производствата, които се откриха днес в Костинброд са завод на френската фирма "Вебер" за сухи строителни смеси и другото предприятие е "Ролпласт"за производство на стъклопакети. Инвестициите в първия завод надхвърлят 10 млн.лв.и в началния етап на производството ще бъдат разкрити 20 работни места. Във високо технологичното предприятие за производство на дограми са инвестирани почти 72 млн.лв.и ще бъдат открити 700 работни места.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей