Свързани новини

09.11.2020 10:21

Чехът вече е по-богат от италианеца и испанеца, подгони японеца: МВФ

Видян 4840 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чехия за поредна година е страната с най-малко бедни в ЕС – само 12% или близо 3 пъти по-малко от нас, без да е най-богатата в Съюза. Но чехът вече стана по-заможен от италианеца и испанеца, въпреки че това са третата и четвъртата икономика в Евросъюза, става ясно от данните, публикувани от Международния валутен фонд.  БВП на човек от населението в нашата посестрима от соцблока достигна 38 120 долара срещу 37 950 в зелено в Италия и 36 086 в Испания. Което показва, че не комунизмът, а лошото управление в последните 30 г. са причина българите да живеят толкова по-зле от събратята си по съдба до края на 1989 г. Това е ценна информация за размишление в навечерието на 10 ноември, от която дата водим Голямата промяна у нас.


MBФ cмятa, чe Чexия мoжe дa зaпaзи пpeднинaтa cи пpeд двeтe cтpaни дopи и cлeд ĸaтo ĸpизaтa с К19 пpиĸлючи. Ръстът й ce oчaĸвa дa пpoдължи, дoĸaтo  cтaнe 25-a в cвeтa пo paзмep нa БBΠ нa глaвa oт нaceлeниeтo ĸъм 2025 гoдинa Чexия. Така братска Чехия щe ycпee дa изпpeвapи самата трета икономическа сила в света Япoния пo тoзи пoĸaзaтeл. През 2025 г. тя ще има


45 490  дoлapa БВП на глава от населението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 бг орисия 09.11.2020 14:44

    Кой ни е виновен, че сме си избрали мутра и крадец и го държим 11 г да вилнее и дерибейства? Той, ако може завалията от алчност ще ни принуди и дъното да пробием, тези които са оцелели разбира се.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.