Свързани новини

18.02.2021 12:16

Двойна цена на прегледите заради екостикерите, а държавата ще плати 50% повече от броя превозни средства по 20 лв. парчето

Видян 26162 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Техническите прегледи на превозните средства ще удвоят цената си заради новите екостикери, които с приет окончателно закон ще печата депутатът от БСП и кандидат за нов, противоуставен според нормите в партията мандат, Петър Кънев. Причината е, че екостикерите, които той ще произвежда, ще бъдат с цена 20 лв. бройката и няма да бъдат, както депутатите твърдят, от старите. Ще имат вграден чип. Отделно, както показа анкета на бТВ в автосервизите, те ще си сложат горница около 10 лв. на преглед, защото уж ще вършат допълнителна работа. Всъщност, според приетия закон трябва да се преглеждат само онези автомобили и товарни возила, които нямат в регистрацията си упомената екокатегория. Другите 99,75% от МПС-тата у нас просто ще си плащат едни допълнителни пари, показа разследване на 19 минути.
Още по-големият скандал е, че държавата ще поръча 6 милиона стикера за година, и така всяка следваща година, при положение, че в страната към началото на 2020 г. има едва 3 752 566 превозни средства. Като се прибавят новопридобитите през м.г , когато спадът у нас беше най-големият в ЕС – 48%, числото няма да достигне дори 4 милиона. Разликата между разход от 120 000 000 лв. и 80 000 000 лв. е огромна, особено за държава, която не плаща по 1000 лв. на медиците на първа линия и не дава 300 000 лв. за разработката на собствена корона-ваксина от БАН.
Защо е необходим на държавата 50% надтираж на екостикерите, който да плати с нашите пари не е ясно. Досега обаче така се правеше и с протоколите на секционните комисии за изборите, докато ги печаташе Демакс на депутата Кънев. Там надпечатката беше над 60%, както доказа в свой репортаж преди години Оффнюз. По този начин беше де факто улеснено и нагаждането на изборните резултати.
В МВР също има недоволство, защото там ще трябва да бъдат направени огромни разходи за нова трета поред система за контрол, която на всичко отгоре е абсолютно ненужна, тъй като толът за 320 000 000 лв. вече върши тази работа. При това той е най-авангардната възможна технология, докато „новата” с екостикерите  е 2 поколения (15 г.) назад.
По номера на автомобила полицаите и сега веднага проверяват абсолютно всичко за превозното средство – има ли застраховка Гражданска отговорност, минало ли е технически преглед, каква е екологичната му категория. Това прави абсолютно излишни трите вида съответни стикери – единия, който вдига цената на застраховките ни
, втория, който оскъпяваше досега минимално техническите прегледи и третия, който предстои да плащаме вече доста скъпо. Освен това, стикерите са и незаконни според чл. 105 от Закона за движение по пътищата, тъй като пречат на видимостта.
Според информация на 19 минути обаче държавата е договоририла 55 млн. лв. за стикери с печатницата на семейството на червения депутат Кънев, без да обозначава какви точно, а тепърва ще дава още повече пари от нашите данъци и за новите стикери, след приемането на закона и на второ четене. Още по-скандалното е, че чрез европрограмата Иновации и конкурентоспособност държавата е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 така 20.02.2021 10:54

    Мачкане му е мамата на тоя народ. Докато спре да ходи на риба и на мааама си в уная работа по избори. Мачкай говедото. Сега се е паднало

  • 005 Anonimen 18.02.2021 23:32

    Началниците от Брюсел искат ли искат, и още и още ... Няма друг начин да им се дава , освен вдигане на такси , данъци ... Забравиха да вдигнат със 100% билетите за градския транспорт в София и другите големи градове , и още цените на бензина и дизела.

  • 004 Маринова 18.02.2021 14:56

    Делаверка,ама ще дойде ден за разплата!

  • 003 Киро 18.02.2021 14:55

    Кънев си урежда бизнеса,а Корнелия го подпомага!

  • 002 Anonimen 18.02.2021 14:54

    БСП=ГЕРБ всичко е еднакво!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.