Свързани новини

24.03.2021 10:56

Отпуснаха нови 1,68 млн. лева за строеж на детски градини в Костинброд и Бургас

Видян 1003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Средствата, осигурени на днешното редовно правителствено заседание, са за детски градини на територията на общините Костинброд и Бургас.


„Отпуснати средства са по линия на тригодишната програма на МОН до 2022 г., защото грижите за децата са наш неотменен приоритет“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на правителственото заседание и подчерта, че за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.


На община Костинброд се отпускат 1 381 011 лева за проектиране и строеж на двуетажна детска градина за шест групи в град Костинброд и 275 820 лева за проектиране на детска градина в село Петърч.


На община Бургас се осигуряват 23 858 лева за дейности по строителен надзор, свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „Братя Миладинови" и в квартал „Горно Езерово“.


Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към