Свързани новини

29.06.2021 15:20

Фирма, свързвана с Очите – фаворит за поръчки на миналата власт, блокира ул. Самуил с лъжа, причини мегазадръствания

Видян 6424 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъжлива табела трябва да служи за обяснение защо при чутовните задръствания на ул. Позитано в сърцето на София, заради затворени двете й успоредни ул. Денкооглу заради строеж и ул. Алабин заради ремонт на трамвайната линия, един от малкото начини за спасение и отпушване на трафика – ул. Самуил, е също блокиран.
На нея пише, че обектът бил открит на 10.05.2021 г., което е неистина – всъщност ямата беше изкопана повече от година по-рано, незаконно отне части от тротоарите. Парцелът е и по-малък от необходимото, за да бъде самостоятелен, а освен това при построяване на сградата, дори с наличие на подземен паркинг, той ще бъде толкова малък, че без друго недостигащите места за паркиране в района на Съдебната палата и МЗХГ ще станат съвсем кът.
Възложител се води окупиралата бургаското пристанище ДАС, строител е Даскон, а техниката и реалното присъствие са на Артстрой 1 Кънстръкшън – част от гнездо на прословути фирми с марката Арстрой.
Артстрой груп се прочу още при скандалните заменки, като получи 13 декара във Варна на цена от 346 424 лв., което прави 26, 65 лв. на квадратен метър – поне 10 пъти под реалната цена на земята.
После фирмата се превърна във фаворит за обществени поръчки. Само през 2019 – 2020 г. тя и нейните партньори в Консорциум Холдинг бургаска инфраструктура получиха обществени поръчки за 12 217 224, 39 лв. без ДДС или 14 660 669, 30 лв. с ДДС. Едната е за саниране, другата е за оказал се доста некачествен ремонт на южната част на Морската градина, а третата за укрепване и реабилитация на кей – всичките в Бургас. На кея се кипри и фирменият хотел ДАС Марина.
Това обаче не изчерпва любовта на предишната власт към гнездото от фирми. „Митьо Очите сложи ръка върху апетитен общински недвижим имот в Бургас след скандално проведен търг – разкрива Уикенд. Той участва от години в търгове за апетитни обекти в Бургас и в региона чрез подставеното лице Деан Дачев – разкрива изданието. Младият бизнесмен с криминална слава стопанисва дискотеките Астория и Азаро в морския град, където от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 До боклуците от безвремието в Булгаристан 30.06.2021 11:51

    Периода от превръщането на Народна Република България в бананова република Булгаристан, доказа колко прави са били кретените от СДС, че кой не скача е червен, А КОЙТО СКАЧА Е КРЕТЕН !!!

  • 002 мафия 29.06.2021 19:39

    Власт и престъпници обвързани като свински черва крадат и източват хазната на всички нива. Когато и да разследват и осъдят герберската партийна калинка Фандъкова все ще е отчайващо късно

  • 001 Тихомир Томов 29.06.2021 16:30

    Фандъка не изглежда да е притеснен !

RSS

Най-нови

Григор Димитров

Гришо преодоля японец в първия си мач в Рим

Григор Димитров започна с победа ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

На работното място днес може да се появят предизвикателства

На работното място днес може да се появят